Prohledat tento blog

pátek 4. srpna 2017

9 + 1 knih, které čtou lidé na pláži


9 + 1 knih, které čtou lidé na pláži

Ahoj!

Dneska jsem si pro Vás přichystala článek, který jsem zatím nikde neviděla (což samozřejmě neznamená, že ho nikdo nikdy nenapsal). Byla jsem na dovolené a moc mě těšilo, že vidím spoustu lidí s knihou v ruce. Ne že by nikdo dříve na pláži nečetl, ale zdá se mi, že čtenářů v poslední době přibylo. Tak mě napadlo, že bych mohla zjistit pár knih, které lidé četli, a sepsat Vám je sem. Doufám, že si článek užijete!

1.    Cukrový klaun- Martin Sichinger

Po rozchodu rodičů zůstává dvacetiletý Aleš s matkou a ve volném čase fotí pozůstatky zaniklých vesnic u bývalých grafitových šachet. Ale nejvíc ho přirahuje kolický zámeček, místo spojené s tajnými dětskými výpravami a otázkami, na které nikdo z těch, co přišli po válce, neumí odpovědět. Co je pravdy na legendách o mužích, kteří si kopali díry v zemi a čekali v nich na konec světa? Proč se na zámku nechal za války zaměstnat nejbohatší kolický sedlák? K čemu sloužily tajemné bedny, které se sem vozily až z Rakouska? A najde se někdo, kdo dokáže zámeček i jeho rozlehlou zahradu ještě zachránit?



2.    Hotel v Paříži: pokoj č. 1.  – Emma Mars      



První díl erotické trilogie, která je označována jako francouzská odpověď na Fifty Shades. Paříž, hotelový pokoj uprostřed odpoledne… Tak začíná dekadentní příběh Annabelle, mladé společnice z Paříže, která přijme poslední práci před tím, než se stane ženou mocného a velkorysého muže. Tím je mediální magnát David Barlet, před kterým Annabelle, jinak studentka žurnalistiky, své noční povolání tají. Jejím posledním klientem je však Davidův charismatický bratr Louis. Ten se začne s Annabelle scházet v hotelu des Charmes. Každý z pokojů v hotelu je věnován nějaké historicky známé francouzské svůdkyni a v každém z nich musí Annabelle splnit některou z Louisových představ. Louisem vydíraná Annabelle se postupně dostane do bezvýchodné situace, jež ohrožuje její vysněnou, pohádkovou svatbu. Louis si Annabelle absolutně podmaní a ona si uvědomuje, že pravá svoboda přichází, jen když se plně odevzdá touze… Hotel v Paříži je lechtivý, vtipný, odvážný, smyslný román s detektivní zápletkou určený čtenářům, jež hledají něco víc než jen obvyklý romantický příběh.



3.    Než jsem tě poznala - Jojo Moyes

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud. Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivního Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise… Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.

4.    Vůně života – Táňa Keleová- Vasilková

Vůně v našich životech jsou proměnlivé jako dny střídající se s nocemi. Zároveň ale mají v sobě něco krásně neměnného. Vůni domova… a lásky. Toužíme po ní všichni, po jistotě, která nás zahřívá a skýtá pocit bezpečí. Dovoluje nám dýchat a plnit si sny, menší či větší životní plány. Magda a Lenka, hrdinky příběhu, nejsou výjimkou, stejně jako miliony jiných žen na celém světě touží po jistotě a lásce. Jinak je to s Alicí, která sní o práci v zahraničí, o svobodě, a manžela ani dítě ke štěstí nepotřebuje. Ale možná je všechno úplně jinak...





5. Případ kobra-Richard Preston

Co všechno se může stát, když se biologická zbraň dostane do nesprávných rukou? Sedmnáctiletá studentka se probouzí s rýmou – o čtyři hodiny později si rozžvýká jazyk a během několika minut umírá. Na druhém konci New Yorku je do nemocnice přivezen bezdomovec s podobnými příznaky. Jejich smrt zapříčinil neznámý virus: množí se neuvěřitelně rychle a nikdo neví, jak se přenáší. Takový organismus mohl stvořit jen génius – jak ho však nalézt? Mladá epidemioložka Alice Austenová stojí společně s agenty FBI před neřešitelným úkolem. A hodiny na biologické bombě začínají odpočítávat… Napínavý a dodnes alarmující debut Richarda Prestona, jehož posledním autorským počinem je dokončení technothrilleru Mikro zesnulého bestselleristy Michaela Crichtona (připravuje k vydání bux.cz).

6.    The rose petal beach-bohužel není české ani slovenské vydání, ale zde máte alespoň anotaci v angličtině 😊-Dorothy Koomson

Every love story has a dangerous twist.

Tamia Challey is horrified when her husband, Scott, is accused of something terrible – but when she discovers who his accuser is, everything goes into freefall. Backed into a corner and unsure what to think, Tamia is forced to choose who she instinctively believes. But this choice has dire consequences for all concerned, especially when matters take a tragic turn.

Then a stranger arrives in town to sprinkle rose petals in the sea in memory of her lost loved one. This stranger carries with her shocking truths that will change the lives of everyone she meets, and will once again force Tamia to make some devastating choices...




7.    Dvě věže

Série: Pán prstenů 2. díl


V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magická věc se však ztratila, aby po mnoha letech padla do rukou Bilba Pytlíka. Trilogie Pán prstenů vypráví o nebezpečné cestě Bilbova příbuzného Froda, který musí opustit ospalou vesničku Hobitín v Kraji a vydat se na nebezpečnou cestu přes celou Středozem k Puklinám osudu, aby zničil Prsten, a zmařil tak Sauronovy temné plány.

8.    Zaslepenosť (v češtině jsem knihu nenašla) -  



Zatiaľ najlepšie hodnotený román nórskeho spisovateľa prichádza po dvojročnej prestávke, prvé dva mesiace po vydaní viedol nórsky rebríček najpredávanejších kníh.
Sofie Lundová sa spolu so svojou ročnou dcérkou nasťahuje do domu, ktorý zdedila po dedkovi, obávanom starom kriminálnikovi. Jediné, čo vo vyprázdnenej vile ostane, je zamknutý sejf v pivnici. To, čo sa v ňom nachádza, prekvapí nielen Sofie, ale aj larvických vyšetrovateľov. Netušená pozostalosť rozpúta lavínu udalostí a hlavný inšpektor William Wisting má náhle plné ruky práce nielen s nevyriešeným prípadom nezvestného taxikára, ale aj s vyšetrovaním vraha, ktorý zabil mladé dievča v cudzom okrsku.

Starnúci vyšetrovateľ pochybuje o svojich uzáveroch aj o zdanlivo nepriestrelných dôkazoch. Keď vycúva zo slepej uličky, aby sa na zločiny pozrel z iného uhla pohľadu, ocitá v neľahkej situácii: je nútený ísť proti vlastným kolegom, ak chce byť lojálny voči obetiam a predovšetkým voči pravde.



9.    Do vody - Paula Hawkins

(Do vody sice četla jedna dívka v obchůdku, prodávala tam a četla u toho :D, ale byl to obchůdek u pláže, tak jsem ji sem také zařadila, když je to ta novinka! 😊)



Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou… V říční tůni se najde tělo svobodné matky – a to právě na místě, kde bylo téhož léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy zdejších obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství… Druhý román Pauly Hawkins, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal fenoménem, když překonal všechny rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen znamenitě obsazený film. Není pochyb – tohle bude knižní událost roku!


10.  Tuhle doplňte Vy!

Napište mi do komentářů, jakou knihu byste si vzali na pláž vy, nebo s kterou trávíte letošní léto 😊. Budu se těšit na Vaše knižní tipy!



Nejsou to všechno nějaké knižní novinky nebo bestsellery, ale bylo hezké zjistit, co lidé různého věku čtou.

Tohle nejsou všechny knihy, protože ve většině případech to nešlo zjistit, jelikož tu knihu buď lidé četli, takže jsem neviděla obálku s názvem, nebo si ji po čtení něčím zakryli. Tyhle knihy jsem zahlédla, když čtenář měl zvednutou knihu a přímo byla vidět obálka s názvem, tak abyste si nemysleli, že jsem nějaký stalker :D.

Moc děkuji za přečtení článku! <3

Mějte se krásně a určitě dejte vědět, jestli některou znáte, nebo jste ji už četli :) !
L.

-Za každý komentář nebo odběr děkuju <3  <3  <3 






2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. To si chci taky v nejbližší době přečíst <3 Jak se ti líbí? :) Díky za komentář!<3

      Vymazat