Prohledat tento blog

čtvrtek 13. července 2017

UNBOXING #2

Ahoj!
Dnes jsem pro Vás připravila takový rychlejší unboxing, ale přesto doufám, že se Vám bude líbit! :)

Abych Vás trošku uvedla do situace. Měla jsem to obrovské štěstí si díky správné odpovědi na otázku týkající se poslední knihy Miroslavy Varáčkové zasoutěžit o dvě její krásné knížky! Bylo to opravdu rychlé doručení, protože v pondělí mi byla oznámena skvělá zpráva, že jsem jeden z výherců a ve čtvrtek jsem měla knihy doma (původně měly být u mě už ve středu, ale asi se to z (nějakého mně neznámého) důvodu zpozdilo. To mi ale vůbec nevadilo :) A teď už pojďme balíček společně otevřít!
Jako první byl v zásilce katalog Slovartu, který jsem si už důkladně pročetla (:D) a zaznačila knihy, které mě zaujaly (tipujete správně...bylo jich opravdu hodně :) ) Mám moc ráda knižní katalogy a nejradši v nich hledám inspiraci. Teď taková otázka: Znáte nějaké běžné katalogy, ve kterých se píše o knihách? Jsem trošku neznalec :D Moc děkuji za jakékoli tipy v komentářích <3


Teď se dostáváme k samotným knihám! Juchů! O knize Adaptace jsem už někdy slyšela, ale moc si toho nepamatuji a popravdě jsem si nečetla ani anotaci, protože jsem se chtěla nechat překvapit, tak uvidíme :) Vypadá ale celkem zajímavě, co myslíte?
Druhou knihou bylo Hlavně to nikomu neříkej, ale ani o té nevím skoro nic, protože se mi moc často nestává, že nečtu anotaci, tak to musím vyzkoušet, jaké to bude : D Tato knížka je novinka (v českém vydání), takže jste o ní nejspíš už slyšeli :)
Chtěla bych ještě jednou poděkovat Slovartu! Ani nevíte, jak velikánskou radost mi to udělalo :)

Mějte se krásně a určitě dejte vědět, jestli se na některou chystáte, nebo jste už četli :) !
L.

-Za každý komentář nebo odběr děkuju <3  <3  <3 



neděle 9. července 2017

Recenze: Tíha vesmíru

Ahoj!
Dnes jsem pro Vás napsala recenzi na Tíhu vesmíru, tak snad si ji užijete!

Tíha vesmíru

Informace:

Autor: Jennifer Niven                                   
Nakladatel: YOLI
ISBN: 978-80-7549-264-7                                   
Rok vydání: 2017
Jazyk: Čeština
Vazba: Paperback                                                                                                 
Počet stran: 408                                                                                                

Originální anotace:

Nalezený obrázek pro tíha vesmíruOkouzlující love story, která vás dostane! Každý si myslí, že dobře zná Libby Stroutovou – tuhle odvážnou dívku s úctyhodnou váhou, jejíž fotku s titulkem „nejtlustší teenagerka Ameriky“ otiskly před dvěma roky snad všechny noviny v USA. Libby se ale od té doby změnila – a nejen co se váhy týče. Stejně tak si každý myslí, že dobře zná i Jacka Masselina. Mezi spolužáky je oblíbený, randí s nejkrásnější holkou ze školy a na první pohled to může vypadat, že má všechno, co si může přát. Až na to, že trpí prosopagnosií – není schopný rozeznávat lidské tváře a svůj handicap samo sebou skrývá. Když tedy na sebe Stroutová a Masselin rázem narazí ve škole, svět se obrátí vzhůru nohama – minimálně Van Burenova střední. A malér je na světě!

Anotace z mého pohledu:


Libby jde po několika letech opět do školy a to s nepříjemnou minulostí (např. že byla „nejtlustší teenagerka Ameriky“, což podle novinových článků platilo před dvěma roky). To už ale překonala a zhubla neuvěřitelných 226 kg (v nejhorším období měla 296 kg, takže obrovská změna!). Předtím se bála vycházet ven a ze všeho nejvíce nechtěla, aby se někdo dozvěděl, že ji museli z vlastního domu zvedat jeřábem, aby v něm nezůstala navždy. Teď už je totiž všechno jinak!

Jack, celkem populární kluk vypadající jako naprosto normální středoškolák, tají zdravotní problém, o kterém ví opravdu jen on sám. Má totiž prosopagnosii neboli obličejovou slepotu, což znamená, že si nedokáže zapamatovat obličeje a následně je rozpoznat. Pak se ale rozhodne svěřit někomu, a to právě Libby, protože jí udělal něco nepěkného, své tajemství, neboť každý občas potřebuje oporu. I když je nutno říci, že ani on nemá perfektní život. Jeho otec bojoval s rakovinou a do toho se dozvěděl, že podvádí jeho matku s jeho učitelkou chemie. To ale pro dobro všech nikomu neříká.

Je Vám asi jasné, že se tihle dva potkají právě ve škole. A to při ne moc dobré příležitosti, kterou vytvoří Jackův strach z toho, aby se sám nestal obětí. Mají společně odpracovávat trest, a tak spolu začnou vycházet. A to lépe než byste si mysleli…

Mé hodnocení:


Libby Vám prostě přiroste k srdci. No dobře… Jack nejspíš taky, i když jsem si kolikrát říkala, jak se to proboha chová. Jako nějaká školní hvězda se ale jen tvářil. Tedy spíš většinou. Ona to samozřejmě měla mnohem těžší, protože není jednoduché si najít kamarády jako každý jiný. Málokdo se k ní přihlásil, přestože ji znal od malička. V těchto chvílích Vám bylo Libby neuvěřitelně líto. Musím ale poznamenat, že Jack se musel potýkat také s určitými problémy, které byste mu nezáviděli a rozhodně byste nechtěli být v jeho kůži. Oba měli něco, s čím museli v životě „bojovat“ a to je nejspíš spojovalo.

Je krásné sledovat rozvíjení nového vztahu mladých lidí se šrámy na srdci, které si už ponesou napořád. Příběh byl napsán velice čtivě a poutavě, takže jsem se ani stránku nenudila a všechno to odsýpalo tak rychle, až mi to bylo líto. Krátké kapitolky zajistily udržení Vaší pozornosti, další plus je rozdělení různých „časových období“ (pochopíte, když si knihu prohlédnete), které není až tak dlouhé, a tak se to opět čte svižně, protože pro mě jsou kratší úseky mnohem lepší než dlouhatánské kapitoly (např. Dám Ti Slunce, tato kniha se mi ale líbila! <3).

Tento příběh se velmi podobá knize Eleanor&Park, což mi v tomto případě vůbec nevadilo, jelikož tato knížka patří k mým nejoblíbenějším. Myslím, že by se na tohle téma „nedokonalosti“ a podobných problémů mělo zaměřit více autorů. (než třeba pouhá nevydařená láska apod.)

Za mě tedy kniha výborná, a proto ji hodnotím 94%.

Obálka je dle mého názoru mimořádně povedená, protože je velmi jednoduchá a minimalistická, což se mi líbí. A jaký je Váš názor na tuto obálku?

Poděkování:

Za obrovskou radost z knihy vděčím Megaknihy.cz a tímto jim nesmírně děkuji! <3 Určitě se nezapomeňte na jejich e-shop s výbornými knihami podívat! Je tam široká nabídka knih, ze kterých si vybere opravdu každý a to za skvělou cenu. Já byla vždy spokojená a knihy mi přišly v nádherném stavu i s krásnou samolepkou a záložkou, která vždy potěší! <3 (Odkaz zde: www.megaknihy.cz)

Knihu zakoupíte zde: https://www.megaknihy.cz/romany-pribehy/269720-tiha-vesmiru.html Doufám, že se Vám moje recenze líbila a určitě mi dejte vědět, jestli jste knihu četli, a jak se vám líbila, nebo popřípadě se na ni chystáte.
Mějte se krásně!
                          
     L.



-Za každý komentář nebo odběr moc děkuji <3  <3  <3 
www.megaknihy.cz