Prohledat tento blog

sobota 9. září 2017

Recenze: Tisíc polibků

Ahoj!
Dneska jsem tu po hodně dlouhé době s recenzí. A to bohužel trošku negativní :( Ale snad si ji i tak užijete!

Tisíc polibků

Informace:

Autor: Coleová Tillie 
Nakladatel: YOLI 
ISBN: 978-80-7549-280-7 
Rok vydání: 2017 
Jazyk: Čeština 
Vazba: Paperback 
Počet stran: 352 

POZOR: Recenze může obsahovat menší spoilery, které Vám ale neprozradí více, než najdete na zadní straně obálky knihy-ukázka prozrazující celkem hodně. :)

Originální anotace:

„Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“
Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život.
Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří. 
Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká.  

Děj z mého pohledu:

Tahle knížka vypráví o Poppy a Runem, kteří jsou kamarádi již od svých pěti let. Když její babička umírá, věnuje jí zavařovací sklenici s tisícem růžových srdíček, na které má vždy zapsat nějaký výjimečný polibek. Později se z jejich přátelství stává něco mnohem většího. Za pár let se Rune musí odstěhovat, ale něco se změní. Něco dalšího. Poppy se totiž přestane ozývat...úplně. Až se ale opět potkají, nic už nebude jako dřív...

Mé hodnocení:

Popravdě jsem nevěděla, jak příběh hodnotit. Je to sice velmi citlivé téma, kdy se tak mladá dívka musí potýkat s tak závažnou nemocí. Na druhou stranu to bylo hrozně jednoduše napsané. Proto od románku s jediným, i když závažným, problémem tak můžete očekávat, že jeho čtení bude rychlé a stránky Vám budou prostě ubíhat pod rukama. Opak je ale pravdou. Nechtělo se mi vůbec do čtení, protože jsem věděla, že mě tam nic nového, zajímavého či překvapivého nečeká. Leda nějaké další romantické gesto od našeho dokonalého Runeho, které se mi bohužel ve většině případů zdálo až moc dokonalé (? evidentně nejsem takový romantik :D ). Prostě mě to vůbec nebavilo. Ani slza mi neukápla, což jsem celou dobu očekávala. To možná způsobilo to zklamání z mých naprosto suchých tváří.  Čekala jsem, že to bude první knížka, u které budu opravdu hodně brečet a tím pro mě bude výjimečná. Ach jo...



Proto tuto knihu hodnotím 61% - a to za to, že autorka měla alespoň dobrý nápad s těmi tisíci polibky, za hezky vymyšlené charaktery postav a nejvíce ze všeho mě na tom bavily ty části, kde se řešil vztah Altona(doufám, že si to jméno pamatuju správně :D), Runeho bratra, s Runem, které tam byly bohužel jen zřídka.

Doufám, že jsem Vás úplně od knihy neodradila, protože se spoustě lidem líbila, takže asi stojí za vlastní názor. A určitě mi dejte vědět, jestli jste knihu četli, a jaký na ni máte názor, nebo popřípadě se na ni ne/chystáte.
Mějte se krásně!
                      L.

Za každý komentář nebo odběr mockrát děkuji <3 <3 <3