Prohledat tento blog

čtvrtek 30. listopadu 2017

Recenze: Oprawme se


Ahoj!
Nejprve se vám musím omluvit, za tu dobu, kdy jsem nepsala skoro žádné recenze a četla minimálně. Dostavila se prostě nějaká čtecí a psací krize a já se především do čtení nechtěla tolik nutit, abych si tím nezprotivila jak v té době rozečtenou knihu, tak celkově knihy, které bych si v budoucnu hrozně chtěla přečíst. Doufám, že to chápete a prominete mi to.
Dnes tu pro vás mám recenzi na knihu:

Oprawme se

Informace:
Nakladatel: Stanislav Skřička
Autor: Stanislav Skřička
ISBN: 9788090670303 
Rok vydání: 2017
Počet stran: 379                                                                                                
Co v knize najdete:

Kniha českého autora Stanislava Skřičku ukazuje čtenářům nový pohled na stravování. Najdete v něm jak základní rady, jako například proč bychom se měli vyhýbat balené vodě, tak i vysvětlení složitých procesů v těle. Celá kniha je napsána podle dokumentu, na kterém se podíleli odborníci různých ozdravných institutů, takže se na jejich výzkumy můžete spolehnout. Dozvíte se v ní spoustu informací o jednotlivých surovinách, ale také zde naleznete různé zajímavé recepty-např. jak na zdravé hranolky nebo chipsy, ale nečekejte od toho, že budou chutnat stejně jako ty, které vás právě napadly:D).
Mé hodnocení:

Kniha je plná informací. Zdá se mi to tak, že na těch přibližně 380 stranách naleznete tolik informací, které jsou smysluplně poskládané. Co musím autorovi ale vytknout je to, že na jednu stranu se všechno snažil vysvětlit jednoduše, ale na druhou stranu používal i odbornější výrazy, kterým jsem popravdě nerozuměla, i když to je nejspíš moje chyba :D. Abych Vám nějak vysvětlila, jak to myslím, tak prostě někdy-hlavně zpočátku-se mi zdály popisy strašně jednoduché, skoro jako pro menší děti :D, ale neviděla jsem v tom problém. Některé pasáže mi připadaly doplněné výrazy, které jsem jednoduše neznala. Musím ale uznat, že převážná většina knihy byla hezky a srozumitelně napsaná(vím, možná si to protiřečí, ale doufám, že jste pochopili, co jsem tím chtěla říct😊, jestli ne, tak se omlouvám). Najdete v ní podle mě všechno, co vás zajímá a v dané chvíli napadne. Pokud se chcete nenásilnou formou dozvědět více o zdravé stravě, tahle knížka je to pravé pro vás.

Knihu hodnotím 73%, hlavně protože některé části se mi zdály zdlouhavé a některé mohly být naopak dle mého názoru více rozepsány.

Za poskytnutí nových a zajímavých informací o zdravém životním stylu bych chtěla moc poděkovat webu megaknihy.cz, knihu zakoupíte zde: https://www.megaknihy.cz/zdravi-diety/272562-oprawme-se.html.

Doufám, že se Vám článek líbil a určitě mi dejte vědět, zda jste knihu četli, nebo se na ni chystáte :)
Mějte se krásně!
                      L.

Za každý komentář nebo odběr mockrát děkuji <3 <3 <3