Prohledat tento blog

sobota 24. června 2017

Recenze: Koruna


Ahoj! Na Vaše přání tu mám recenzi na Korunu!
Koruna

Pokud jste nečetli trilogii Selekci a Dceru a rádi byste si ji přečetli, tuhle recenzi nečtěte! (což samozřejmě neznamená, že obsahuje spoilery, jenom na Dceru navazuje :), a tak by Vám to něco mohlo prozradit) Ale pokud  byste měli   zájem o recenzi na Selekci, napište mi to do komentářů <3
Informace:



  • Originální název: The Crown                                        
  • Autorka: Kiera Cass                  
  • Počet stran: 272
  • Vazba: pevná s přebalem
  • ISBN: 9788075443335
  • Rok vydání: 2017
  • Věkové doporučení: 12+

  • Originální anotace:
    Když byla Eadlyn přinucena zúčastnit se Selekce, netušila, že by se mohla zamilovat do jednoho z 35 nápadníků. Ji prostě žádná pohádka nečekala! Jen počítala dny, až bude moct poslat všechny domů. Po událostech, které se odehrály v paláci, si ale uvědomuje, že nemůže být na všechno sama. A že srdce někdy překvapí i nejotrlejšího cynika. Co když ale bude muset učinit volbu, která je důležitější, než si kdy pomyslela?


    Děj z mého pohledu:

    Teď už ale ke samotné Koruně. Je to poslední díl pentalogie Selekce a vlastně mi bylo líto sledovat, jak jedna z nejlepších sérií, které jsem četla, se chýlí ke konci. Ale na druhou stranu, všechno jednou končí, ne? A tak tomu je i u této série…

    Eadlyn nečekaně musí zastat místo svého otce kvůli stavu její matky, ale s lidem, který ji v žádném případě nepodpoří, jí jde všechno zvládat jen těžko. Mezi řízením Illey si má vybrat partnera na celý svůj život. Na výběr má během velmi krátké doby z dosti mužů, a tak se rozhodne většinu z nich poslat domů. Najde se ale i takový, který odjede sám, ze své vlastní vůle, protože k Eadlyn jednoduše nic necítí. Kile jí pomohl, nebo se o to alespoň pokusil, ukázat lidu, že jí na Selekci záleží stejně tak, jako to kdysi cítil její otec. Do popředí se dostává mladík jménem Marid, jenž není zrovna z rodiny přátelící se s tou královskou.  A měla by věřit tomu, co vidí a cítí, nebo se raději porozhlédnout kolem sebe pořádně a zamyslet se? Také zjišťuje, že s tím, který by podle lidu nepřipadal v úvahu, by si dokázala představit svoji budoucnost. Ale je to opravdu tak nemožné a nepřípustné, jak se zdá?

    Mé hodnocení:

    Zde máte knihu z větší blízkosti, abyste se také mohli pokochat
    tou krásnou obálkou.
    Dle mého názoru se Eadlyn změnila, ale v jejím případě to myslím v tom nejlepším smyslu. Už se nechová jako malá namyšlená princezna, kterou ostatně je (myslím, že je princezna, ne malá a namyšlená, jen pro ujasnění :D), ale jako mladá vyspělá žena, jež si plně uvědomuje příčiny a váhu svých rozhodnutí. Sice dospěla možná až podezřele rychle, ale s tou Eadlyn z Dcery jsem si fakt nerozuměla a bylo to s ní natolik k nevydržení, až jsem měla myšlenky, abych Korunu už nečetla. To se ale samozřejmě nestalo, protože i tak jsem se na ni těšila jako malá. Moc se mi líbilo poukázání toho, co všechno je vděčné dítě ochotné obětovat pro pohodlí a klid svých rodičů, přestože si toho na sebe vzala opravdu hodně. Máme zde poukázání na spoustu lidských vlastností, jelikož zde vystupuje spoustu různých postav, a to není vůbec na škodu. A také si díky této knize uvědomíte, že na svá rozhodnutí a důležité životní kroky, nejste nikdy sami.
    A proto bych dala této knize 84%.
    A abych nezapomněla podotknout... ta obálka je stejně nádherná jako všechny ostatní od autorky <3

    Doufám, že se Vám moje recenze líbila a určitě mi dejte vědět, jestli jste knihu četli, a jak se vám líbila, nebo popřípadě se na ni chystáte.

    Mějte se krásně!
                              
         L.



    -Za každý komentář nebo odběr děkuju <3  <3  <3 





    Žádné komentáře:

    Okomentovat