úterý 15. srpna 2017

Recenze: Falešný polibek


Ahoj!
Dnes jsem tu pro Vás s recenzí na Falešný polibek, protože jste si o ni psali na Instagramu <3. Omlouvám se, že je recenze kratší, ale nevěděla jsem, co všechno sem můžu napsat, abych Vám nic nevyzradila :). Doufám, že si ji užijete :).

Falešný polibek   

Informace: 
Nakladatel:CooBoo
Série:Kroniky P
ozůstalých (1.díl)
Počet stran:
368

Originální anotace:

Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického spojenectví.

Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život. V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem, kterého si měla vzít, a jedním vrahem s úkolem jí zabít.

Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.
Děj z mého pohledu:

Příběh vypráví o princezně Lie, která se rozhodne uprchnout z království před svým sňatkem s mužem, kterého nemiluje a ani jej nikdy v životě neviděla. Oporu při této cestě jí poskytuje Pauline, se kterou se vrátí do její rodné vesnice-Terravinu. Pro Liu je to hotový ráj na zemi…žádná stručná pravidla, která musela celý život dodržovat. Začne si poctivě vydělávat v hostinci a právě zde potká dva mladíky, kteří jí padnou do oka. Představí se jako Kaden a Rafe. Jenže to nejsou obyčejní mladíci…jeden je zabiják-vyslaný z jiného království podříznout jí hrdlo-a druhý je princ-její bývalý nastávající (zajímavě jsem ho pojmenovala, že? :D). A tak se s oběma sbližuje, ale přece jen jeden ji přitahuje více…
Mé hodnocení:

Zní to zajímavě, no ne? Ono to totiž zajímavé i je.

Teď Vám sem napíši moji největší chybu týkající se této knihy… Já před dovolenou vybírala knížky na dovolenou tím, že jsem zkoušela jak dobře/špatně se mi to bude číst, abych se tam neprokousávala celou dobu jednou knížkou. Proto jsem si četla různé úryvky a Falešný polibek jsem otevřela na hodně špatné straně – vím, mohlo mě napadnout, že tam může být nějaký spoiler, když to byla cca strana 300. A tak jsem si vyspoilerovala, který je který :D. Pořád jsem na sebe trošku naštvaná, protože jsem se o to hádání úplně ošidila, ale musím říct, že autorka psala tak skvěle a výborně, aby Vás to zmátlo natolik, že ani já občas nevěděla, zda jsem ten úryvek/spoiler pochopila správně. Ano, tak dobře to bylo napsané!

Opravdu dlouho nevíte, kdo je kdo, a to se autorce jednoduše povedlo. Snažila se Vás zmást do poslední chvíle odkrytí identit mladíků. Příběh byl hezký a promyšlený. Postavy byly moc sympatické. Ta romantická linie mi vůbec v knize nevadila (já ji tam totiž čekala a bála jsem se, že z toho bude klasický román o princezně), protože tam nebyla až tolik rozvíjená, spíše nad ní Lia přemýšlela. Trošku mi vadila zdlouhavější poslední třetina knihy, kdy jsem si říkala, že to bude alespoň trochu akční, ale bohužel se ta zajímavě začínající napínavá a akční scéna prodloužila v sálodlouhé popisování nudných věcí. A ten konec! On Vás prostě donutí přečíst si další díly, i když se Vám třeba celá kniha vůbec nelíbila!

A proto-zajímavý nápad, romantická linie, neznámé identity mužů atd.-knihu hodnotím 87%.

Doufám, že se Vám moje recenze líbila a určitě mi dejte vědět, jestli jste knihu četli, a jak se vám líbila, nebo popřípadě se na ni chystáte.
Mějte se krásně!

                      L.

Za každý komentář nebo odběr mockrát děkuji <3 <3 <3





2 komentáře:

  1. Super už jsem si ji chtěla koupit ale nevěděla jsem co od ní čekat děkuji <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není vůbec zač! <3 Doufám, že jsem tě na knihu nalákala <3 Díky moc za komentář a měj se krásně :) <3

      Vymazat